sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Pahanolon kaatopaikka

Ärsyttää. Lisäksi ketuttaa ja vi**taa. Tuntuu, että olen koko ajan äkäinen. Ehkä se johtuu siitä, että tuntuu vaikealle saada hyvää oloa kaivettua mistään. Onneksi minulla on liikunta, se on pelastus. Siitä saan sen pienen hyvän olontunteen päivään edes hetkeksi. Taidan kyllä takertua siihen ehkä liiankin kanssa, jouluna taisi viimeksi olla salitauko. Sekin siksi koska emme olleet kotona. Kohta meno varmasti tasoittuu, kahden viikon päästä on töihin paluu edessä ja tuskin tätä aikaa näin runsaasti sen jälkeen enää löytyykään itsensä hemmotteluun. Nyt joka tapauksessa ärsyttää se kun kaikki ärsyttää. Ärsyttää se, millaiseksi tämä elämä on mennyt. Ärsyttää, kun en saa mitä haluan. Ärsyttää, kun en itse voi asialle yhtään mitään. Ärsyttää kun en saanut pitää pikkusiskoa. Ärsyttää, kun mieli myllertää koko ajan ja omissa ajatuksissa ei ole mitään järkeä. Ärsyttää, kun en saa edes yhtä vapaapäivää tästä olosta ja näistä ajatuksista. Ärsyttää oma äkäisyys, se kun tiuskin ja kiukuttelen miehelle ilman syytä. Ärsyttää kun mies on tuppisuu, Mies joka ei puhu eikä pukahda. Ärsyttää kun pojan kanssa pinna palaa kovin helposti ja huudan ja karjun pienelle vaikka pitäisi selittää ja opastaa. Ärsyttää, kun spinnigissä sen raskaana olevan pallomahan pitää tulla juuri siihen minun viereeni polkemaan ja taputtelemaan kasvanutta mahaansa, vaikka vapaita pyöriä olisi vaikka kuinka. Ja toisella puolella on se, joka on juuri käynyt ensimmäisessä ultrassa ja suunnittelee ystävänsä kanssa millaiset vaunut vauvalleen hankkii. Ärsyttää niin hirveästi, kun tämä elämä on ihan samanlaista kun se oli viime vuonna tähän aikaan. Kaiken piti olla nyt ihan erilailla. Minä en voi palata siihen mitä oli ennen, minä en vaan pysty. Minä olen aivan eri kun olin vuosi sitten. Ja silti meidän perhe on ulkoisesti täysin sama.

Tuntuu, että viime päivinä kaikki raskaana olevat ovat jotenkin liittoutuneet minua vastaan. Heitä tunkeutuu tietoisuuteeni ihan joka paikassa. He ovat onnellisia ja niin hirveän luottavaisia. Ja todennäköisesti heidän kuplaansa ei koskaan rikota. Olen huomannut ajattelevani välillä ihan hurjia ajatuksia. Saatan salaa jopa toivoa jollekin tätä samaa kohtaloa. Haluaisin, että jollekin pilvilinnoissaan olevalle kävisi niinkuin meille. En toki missään nimessä halua yhdenkään lapsen kuolemaa, mutta sitä että ihmiset ymmärtäisivät. Että ihmiset tajuaisivat millaista tämä on, miltä tämä ikävä ja suru tuntuu. Että hekin tuntisivat näitä tunteita ja ajattelisivat näitä ajatuksia. Ymmärtäisivät kuinka tästä ei ole taukoa. Ymmärtäisivät puhua ja kysyä. Ymmärtäisivät olla pelkäämättä sitä, että jos alankin itkemään kun minulta kysytään pikkusiskosta. Ymmärtäisivät, että itken joka tapauksessa.  Että ihmiset ymmärtäisivät sen, että vaikka muille pikkusisko olikin vain minun iso vatsani, minulle hän oli ihan oikea valmis ihminen joka eli jo omaa elämäänsä minussa.

Onneksi on ihana poika. Poika joka naama punaisena karjuu äitiä kaupassa käytävän toisessa päässä. Poika, jonka äiti odottaa vain haluavan jotain, mutta yllätykseksi huutaakin siellä kaupassa sieltä käytävän toisesta päästä mamma, mä lakastan sua tänne asti. Olisin niin kovasti halunnut kuulla joskus saman pikkusiskonkin suusta. Kyllä minulla on päivässä näitä pieniä hetkiä, jotka muistuttavat millaista voisi olla. Tänne blogiin tunnun kasaavan enemmän näitä pahanolon ajatuksia. Kyllä hyviäkin ajatuksia on. Tämä blogi on tällainen pahanolon kaatopaikkani, jos ne pahanolon ajatukseni pysyisivät hieman paremmin sivussa kun tiedän että saan ne tänne purkaa.

Tiedätkö enkeli tänään siitä on neljä kuukautta. Neljä kuukautta on jo mennyt ilman sinua. Ja silti tuntuu kuin se olisi ollut eilen kun hetkeksi sain sinut rinnalleni. Se hetki oli aivan liian lyhyt. Äiti rakastaa sinua niin hurjan paljon.


6 kommenttia:

 1. Minäkin toivon salaa hiljaa itsekseni jollekin sellaiselle ihmiselle käyvän näin, joka ei voisi koskaan kuvitellakaan oman vauvansa kuolevan. Olen kamala, tiedän, mutta jotenkin sekin muka helpottaa, pääsee sen pahuuden niskan päälle jotenkin muka. Olen viime aikoina puhunut miehelleni paljon että jos alkaisimme keväällä uudelleen yrittää. Vaikka pelottaa ihan kamalasti. Mies ei ole sanonut vielä mitä mieltä on. Eilen ystäväni sanoi ettei teillä ole mikään kiire, voittehan ajatella raskautta vaikka vasta joskus 5 vuoden päästä, eihän se silloinkaan vielä ole liian myöhäistä. Kuulosti kamalalle...meille oli jo tulossa vauva, nytkö lykkäisin kolmannen elävän lapsen odotusta yhtäkkiä 5 vuodella..?? Siihenkään en pysty, vaikka uusi raskaus pelottaa.

  Anteeksi pitkä sepustus, oli pakko vuodattaa jollekin joka ymmärtää..

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina kommentistasi ! Musta on vaan tosi ihana kun joku sepustaa ja jakaa näitä ajatuksia. Myös näitä kaikkein hulluimpia. Sitä tajuaa ihan oikeasti ettei ole yksin näiden ajatusten kanssa, edes niiden mitä ei kehtaa sanoa ääneen. Musta tuntuu, ettei se uuden raskauden pelko siitä ainakaan vähene jos odottaa pitkään. Mulle oli itsestään selvää, että uuden yritys alkaa meillä heti kun mahdollista, tosin tiekin taitaa olla vähän kivisempi kun perinteisellä tyylillä... ( Ja ikäkin tulee jossain vaiheessa vastaan...) Mutta olen yrittänyt valaa itseeni uskoa että kyllä me päästään vielä siihen onnelliseen loppuun, pakko! Ja ihan varmasti tekin <3

   Poista
 2. Tuttuja mietteitä. Samantyyppisiä kävin itse läpi, kun tyttäreni sairastui syöpään. Samalla tunsin syyllisyyttä, että toivoin kenellekään niin pahaa. Nyt tyttären hoidot ovat takanapäin ja hän on oireeton. Terveeksi en uskalla sanoa.. Enkä enää toivoisi kenellekään samaa kohtaloa. Vanhemmille sitä hätää ja pelkoa ja lapselle kipua, kärsimystä. Kivinen tie piti käydä, nyt se on kuljettu, ja palata ei haluta.
  Itselläni matkalla auttoi työ, j ylipäätään kontaktit muihinkin kuin kohtalotovereihin. Samalla silti vertaistuki kohtalotovereiltakin oli elintärkeää. Neuvoni siis on, että älä liiaksi eristäydy tai pelkää tavata ystäviäsi/tuttaviasi. Moni pelkää tavata sinua, kun eivät osaa suhtautua, näytä heille ettet mene rikki. Arki auttaa kummasti. Mutta surukin on surtava, suruun ei vaan pidä jäädä liiaksi vellomaan. Raja saattaa olla hyvinkin häilyvä, eikä itse sen ylitystä ole helppoa tunnistaa. Siksi läheiset ovatkin tärkeitä, hädän hetkellä he auttavat.

  Pitkä ja mitäänsanomaton sepustus, josta ei taida ydintä saada kiinni. Tarkoitus siis oli sanoa, että olen vuodattanut monta kyyneltä blogisi parissa ja toivon sinulle jatkossa voimia päästä surusta (mutta ei unohtaa), sillä tiellä ovat kaikki ajatukset ja tunteet sallittuja. Pääasia on, että lopuksi ajatukset ovat positiivisia. Ja ennen kaikkea toivon perheellesi kaikkea hyvää, rakastakaa ja tukekaa toisianne!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tuntuu tosi hyvälle kuulla ettei nämä mun ajatukset ole niin kieroutuneita ettei niitä olisi muillakin. Lapsen sairastaessa tie onkin aivan erilainen, kohtukuolemassa on se "hyvä" puoli, että voi luottaa siihen että vauva ei ole kärsinyt. Ainakin näin toivon, olen sen itselleni näin ajatellut. Toivon kovasti että tyttäresi saa ihan virallisestikin terveen paperit ja teillä on nämä tiet takana päin.

   Omasta tilanteessani, niin uskon kyllä että täältä suosta vielä noustaan. Elämä on siitä ihmeellinen asia, että se tuntuu vievän eteenpäin vaikka väkisin. Kaikkea hurjan hyvää myös teille<3

   Poista
 3. Blogisi on saanut minut ajattelemaan paljon omaa elämääni, mitä jos olisin menettänyt jomman kumman lapsistani.
  Kiitos ajatuksistasi ja toivon perheellesi kaikkea hyvää.

  -KS-

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon kommentistasi. Hyvä, jos blogini laittaa ihmisiä hieman ajattelemaan. Ja toivon, että tätä kautta nekin, ketkä eivät ole lastaan menettäneet ymmärtäisivät tätä maailmaa ehkä hieman paremmin.

  VastaaPoista

Kommenttisi on arvokas, kiitos!