torstai 3. lokakuuta 2013

Pettymyksiä, nimiä ja hankintoja

Meillä mies on ollut se, joka nyt on alkanut haalimaan vauvatavaraa ja patistaa minuakin hankintoihin. Mies on hankkinut ystäviltään pinnasängyn, sitterin ja muutakin. Miehen aloitteesta olemme miettineet nimiä, molemmilla on jo oma suosikki olemassa, mutta se yhteinen on vielä löytymättä. Olen hetkittäin ollut innoissani ja minusta on tuntunut, että meille ihan oikeasti tulee vauva! Tiistaina ennen äitipolikäyntiä ostin ensimmäiset pienet vaatteet. Ostin vaippapaketin ja ensitutit. Ja ostimme kaukalon autoon. Että saadaan vauva sitten kotiin.

Toivoa täynnä marssimme äitipolille, varmoina siitä, että ensi viikolla saamme vauvan kotiin. Mutta ei. Tällä kertaa lääkäri oli kliinisin ikinä. Tuntuu, ettei kiinnittänyt minuun ja minun vointiini mitään huomiota. Vauvalla on oikeus syntyä täysiaikaisena oli hänen kommenttinsa. (Minkä toki ymmärrän) Nyt kun tuntuu siltä, että jokainen päivä on liikaa. Jokainen aamu voi olla se liian myöhäinen. Vauva on iso, painoarvio oli jo 3,6 kg viikolla 36+0. Synnytys on ollut ainoa asia, mitä en tässä ole pelännyt ja nyt olen alkanut jännittämään myös sitä. Toki synnytyksen riskit kasvavat mitä isompi vauva on. Toivo lepää nyt siinä että synnytys käynnistyisi itsestään. Lääkäri oli sitä mieltä että niinkin voi käydä. Välillä supistelee, kohdunsuu oli jo pari senttiä auki ja kanava lyhentynyt 1,5 senttiin. Vauva oli myös laskeutunut ja kiinnittynyt. Seuraava lääkärikäynti 38+0 ja silloin sovitaan käynnistysaika. Voi kun vauva päättäisi tulla itse ennen sitä. Tuntuu, että kaikki toivo hävisi. Eihän kaksi viikkoa ole pitkä aika, mutta tällä hetlkellä se on minulle paljon pidempi kun jaksan. Tällä hetkellä nukun ehkä n. 5 tunnin katkonaisia yöunia. Tuntuu että en vain jaksa. Vielä kaksi viikkoa! Tungin hankitut tavarat varastoon piiloon. En pessyt pieniä vaatteita niinkuin oli suunnitellut. Nyt kävelen ja siivoan ja kävelen taas vähän lisää. Painan akupisteitä. Olen valmis tekemään mitä vaan että saisin vauvan syntymään mahdollisimman pian. Vinkkejä otetaan vastaan ;)

Suukkoja taivaantytölle. Kunpa sinusta tulisi isosisko oikein pian!

14 kommenttia:

 1. Mikä on sun hepatoosin tilanne tällä hetkellä? En tiedä mikä on tämän hetken virallinen ohje käynnistyksen suhteen hepatoosissa, mutta tässä linkissä kerrotaan, että käynnistettäisiin viimeistään 38. viikolla. Ymmärtääkseni 38. viikko tarkoittaa raskausviikkoa 37+0-37+6.
  Muuten en osaa auttaa. Itselläni kun ongelmana on ollut ennenaikaisuus ja supistusten varominen. Toivon vain kovasti jaksamista näihin viimeisiin odotuspäiviin (toivottavasti niin!!)!

  VastaaPoista
 2. Niin ja se linkki vielä:
  http://cc.oulu.fi/~sisawww/esit/031211.htm

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi Maarit! Hepatoosia ei ole, ja toivottavasti ei tule... Verikokeissa käyn viikottain, sillä jotain kutinas koko ajan on. Siksi nyt kovin "tiukkoja" käynnistämisen kanssa ovat, koska lääketieteellistä perustetta sille ei ole.

  VastaaPoista
 4. Eikö se riitä syyksi että et kestä henkisesti? Miksi kukaan lääkäri haluaa ottaa vastuun siitä että jos menetätkin toisenkin vauvan? Toisaalta, sun tilannehan on nyt hyvä, kun ei sitä hepatoosia ole, miksi toisaalta menettäisit. Sä et menetä. Hyvin pystyn kuitenkin sua ymmärtämään. Voimia voimia, pitää varmaan vaan yrittää uskoa siihen että hyvä voittaa <3

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mulle edellinen lääkäri sanoi, että psyykkisen jaksamisen vuoksi voidaan käynnistää 37+0 eteenpäin. Mutta tämä lääkäri ei kauheasti mun jaksamisia kysellyt, sanoi vain että vauvalla on oikeus syntyä täysiaikaisena ja vielä kannusti että ainahan voi jotain tapahtua, että koskaan ei voi tietää ja syntymän jälkeen pelätään sitten kätkytkuolemaa. Että kovin oli kannustava ;) tässä taas alotellaan päivää neljän tunnin yöunien jälkeen, että huh huh.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Minun synnytys käynnistyi, kun kävelimme monta tuntia kesällä markkinoilla. Lapsivesi lähti valumaan yöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on nyt juuri se mitä yritän harrastaa ;) Kävelylenkit aamulla ja illalla. Nyt tosin taas tuntuu että ei vaikutusta. Ja illalla saunaan! Toki tiedän että ei se vauva sieltä ulos tule millään kotikonsteilla ennen kuin on valmis, mutta eihän kävelystä haittaa ole, päinvastoin :)

   Kiitos Sulle kommentista!

   Poista
 7. Voi ei mikä lääkäri! Juuri tuollaisten vastaanotolle ei haluaisi, eikä etenkään tässä vaiheessa. Kovin oli ymmärtäväinen ja kannustava kommenteissaan. Toivottavasti seuraavalla kerralla on toisenlainen vastaanotto.

  Meillä sektiopäivä piti päättää viime viikolla, mutta lääkäriaikaa siirrettiinkin. Nyt odotan jännityksellä, millainen lääkäri meille sattuu. Edellinen lääkäri kun oli sitä mieltä, että tässä tapauksessa sektio kannattaisi tehdä jo viikolla 38, kun aiemmin on puhuttu viikosta 39. Mulla kohtu repesi edellisessä synnytyksessä, joten itse taas pyrin välttelemään kaikkea, mikä voi vähänkin aiheuttaa supistuksia. Oman mielenterveyden kannalta toivon tuota aiempaa sektioaikaa, mutta en yhtään tiedä, kuinka vauva on viime viikot kasvanut. Vähän eri syyt mun tuskailulla, mutta ymmärrän silti hyvin. Olet ajatuksissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän noissa poliajoissa aina tuntuu olevan, että riippuu ihan lääkäristä kuinka edetään ja mitä tehdään. Meilläkin on joka kerta ollut eri lääkäri ja tuntuu, että joka toinen olisi aina valmis aikaisempaan käynnitykseen ja jokatoinen haluaa odottaa pidempään. Mutta tällä viimeisimmällä oli aika mielenkiintoiset kommentit. Ehkä yritti omalla tavallaan kannustaa, mutta meni vähän sanavalinnat pieleen. No, annoin mennä suoraan läpi :)

   Toivottavasti saat sektioajan pian. Tuntuu, että on jo osa voittoa, kun on lupaus tulevasta olemassa- Mäkin odotan lupausta siitä päivämäärästä. Huomenna on ktg äitipolilla, ei siis lääkäriä, mutta jos vähän yritän kuitenkin avautua...

   Kovasti tsemppiä sullekin lopumetreille!

   Poista
 8. Sauna, seksi ja kuulemma myös salmiakki! Ystäväni kanssa teimme myös "porrastreeniä", kun hän yritti käynnistää synnytyksensä, eli portaat ylös. sitten alas ja taas ylös jne. En sitten tiedä auttoiko, mutta puolitoista vuorokautta tuosta pikkuinen päätti, että on aika syntyä ;)

  Kaikkea hyvää sinne, täällä on peukut pystyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Sauna lämpeää tälläkin hetkellä, taitaa olla kolmas ilta jo peräkkäin... Tänään kokeiltu vyöhyketerapian käynnistävää voimaa. Ylämäki / porrastreeni siis seuraavaksi. Noita muita ässiä unohtamatta. Yritys kova, kunpa alkaisi tulemaan tulosta!

   Poista
 9. Minullakin on kohta edessä porrastreeni. Viimeisilläni itsekin siis odottelen vauvaa tulevaksi. Olen kuullut, että tutuilla on ollut portaitten ramppaamisesta hyviä kokemuksia.

  Tsemppiä, olet ajatuksissa!

  Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä treeneihin :) Viime yönä jo luulin että päästäisiin tosi toimiin, pari tuntia tuli jo ihan oikeasti kipeitä supistuksia, mutta lopahtivat sitten :( Eli tänään portaisiin...

   Mä kyllä luulen että tuo vyöhyketerapia toimi jollain tapaa, noin kipeitä ei ollut aiemmin tullutkaan, nyt kun ne vaan saisi jatkumaan...

   Ja muutenkin tsemppiä loppumetreille Kata!

   Poista

Kommenttisi on arvokas, kiitos!