maanantai 30. syyskuuta 2013

Äitiys

Tänään olen ollut viisi vuotta äiti. Voi tuota viisivuotiasta, niin hurjan iso ja kuitenkin vielä ihan pieni. Lapsen kasvussa huomaan, että jokainen ikä on se paras ikä. Aina voisin sanoa että nyt, juuri nyt meillä on kaikkein hauskinta, juuri nyt on paras ikä ikinä. Äitiys kasvaa yhdessä lapsen kanssa. Poikaa odotimme neljä pitkää vuotta, mutta silti kaikki kipu ja kaipaus tuntui pyyhkiytyvän pois siinä hetkessä, kun sain vaaleanpunaisen silmiään siristelevän pojan rintani päälle. Vaikea uskoa, että siitä on jo viisi vuotta!

Äitiys tuntuu olevan monimutkainen käsite. Raskaana olevista usein puhutaan "tulevina äiteinä".  Tarkoittaisiko se, että en olisi äiti pikkusiskolle? Totta on, että en saanut pikkusiskosta huolehtia kohdun ulkopuolella ja tuntuu, että en kohtuhuolehtimisenkaan kanssa kovin hyvää työtä tehnyt, mutta koen silti olevani myös pikkusiskon äiti. Pystyn keskustelemaan raskaudesta ja synnytyksistä niinkuin muutkin äidit. Kuka voisikaan sanoa, etten olisi myös pikkusiskon äiti, sillä kannoinhan häntä sydämeni alla, synnytin ja pienen hetken sylittelin. Silti mietityttää, miksi raskaana oleva on "vain" tuleva äiti. Jonkun blogista, kommenttikentästä luin miten tämä tilanne oli mahdottoman hyvin kuvattu, pahoittelen etten muista mistä tämän luin, mutta minäkin kohtuvauvan menettäneenä tunnen nyt olevani äiti kolmelle, vaikka lapsia minulla on vain yksi. Toivottavasti pian saan olla äiti kolmelle, jolla on lapsia kaksi. Tässä en missään nimessä tarkoita, että äitiys alkaisi vain raskaudesta. Yhtälailla adoptio ja sijaisäidit ovat äitejä, siihen äitiyteen kasvetaan vain hieman erilaisen prosessin kautta.

Suuri rutistus taivaanprinsessalle. Tiedän, että sieltä jostain seuraat isoveikkasi juhlapäivää ja välillä taidat istua olkapäällä että saat olla hieman lähempänä.

4 kommenttia:

 1. Lämpimästi onnea viisivuotiaalle sekä myöskin kolmen lapsen äidille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä juhlahumua ollut koko viikonloppu...

   Kiitos Sinulle <3

   Poista
 2. Onnea 5-vuotiaalle täältäkin suunnalta <3 Ja niin totta tuo, että aina se lapsi on juuri siinä parhaassa iässä :)
  Kaikkea hyvää myös loppuraskauteesi, ihanaa miten lähellä jo olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Barba :)

   Periaatteessa niin hurjan lähellä... silti jokainen päivä on niin älyttömän pitkä...

   Poista

Kommenttisi on arvokas, kiitos!